Konstruktion
Verkstad

Företagspresentation

Elektromatik Power Generation AB är beläget i Örnsköldsvik där försäljning, konstruktion, produktion, provning och eftermarknad sitter samlade. I våra lokaler i Örnsköldsvik konstrueras och byggs olika reservkraftlösningar, både kundanpassade och i standardutförande. Vi har ett eget provrum där vi provar alla våra aggregat och vid provning av ert aggregat är ni som kund självklart välkomna att deltaga.

Elektromatik Power Generation AB startades 1973 i Örnsköldsvik under namnet Mekanomatik. 1975 flyttade vi in i våra nuvarande lokaler och i samband med detta bytte företaget namn till Elektromatik Power Generation AB. Sedan dess har företaget ingått i flera koncerner, bland annat som en del av Eknäs Gård tillsammans med bland annat Mavab i Mariefred.

Från och med oktober 2020 är Elektromatik Power Generation AB en del av Bertel O. Steen Power Solutions AS. Det norska företaget Bertel O. Steen Power Solutions har varit distributör av produkter och lösningar från MTU sedan 1969 och fick från 2020 utvidgat distributörsansvar till att omfatta hela Norden.

Konstruktionsvdelning

På vår konstruktionsavdelning föds våra lösningar. Projektledare tillsammans med en grupp av mekanik- och elektronikingenjörer försöker hela tiden utveckla nya förbättrade lösningar som ska vara till godo för dig som kund.

Egen verkstad

I Örnsköldsvik har vi en egen, stor verkstad anpassad för tillverkning av reservkraftlösningar. Med en mix av rutinerad personal med över 30 års erfarenhet inom företaget och nyanställda med nya idéer så håller vår produktion alltid högsta klass.

Provrum

Ett av Sveriges bästa provrum för reservkraft, med konstant möjlighet att belasta upp till 1600kVA. Vid större aggregat kan tillkommande belastningsmotstånd hyras in. Här utförs provning av all utrustning innan det levereras till kund.